"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Tuesday, April 26, 2011

Humor Pemandu Teksi dan Nurse

Sekadar gambar hiasan


SEORANG Nurse, Ratna menahan teksi. Semasa dalam perjalanan, Pemandu teksi iaitu Feddy asyik memerhati Nurse itu melalui cermin tengahnya..Merasa kehairanan... Nurse itu bertanya.

"Encik.. kenapa encik melihat saya begitu?"

Feddy tersenyum malu dan berkata...

"Sebenarnya, saya selalu berfantasi. Maaf ya. Saya sangat ingin mencium seorang Nurse."

"Oh begitu! tak der masalah. Encik boleh mencium saya. Kalau itu memang memberikan ketenangan buat encik. Tapi saya ada syarat iaitu encik mesti masih single," kata Nurse.

Feddy gembira dan berkata; "iya...iya, saya masih single".

Kemudian teksi itu diberhentikan di jalan sepi. Feddy terus mencium nurse itu selama 10 minit. kemudian mereka pun meneruskan perjalanan kembali.

Tapi Feddy menangis teresak-esak sambil berkata; "Maafkan saya cik, saya merasa bersalah. Sebenarnya saya sudah berkahwin."

Mendengar penerangan itu Ratna tersenyum bijak dan berkata;

"Sudahlah encik. Tidak ada apa-apa yang perlu di bimbangkan. Saya juga bersalah. Saya juga bukanlah seorang Nurse tetapi saya adalah seorang Mak Nyah yang kebetulan dalam perjalanan menuju ke pesta pakaian beragam."

14 comments:

IMANSHAH said...

aku pun terisak2 membaca cerita ini..haha

Awangku Johan said...

@@IMANSHAH
hahaha.. sampai gtu cgu hehe

azwa amani said...

huhuhu..jgn beri ciuman pada sesiapa....

Shafiq said...

Jangan menggatal. :-)

Cik Azizah said...

cis!! moralnya jgn la sng2 bg kiss..haha terkejut jijah yg nurse ni...tu yg baca...

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

huh~ tak kuase! :p

Jangan terkejut Bumblebee jadik Vivabee, hahahah

zmah said...

Jahat Ak...LAWAK

Muhammad Burn said...

pnah baca lawak ni. tp gmbr tu laen mcm la... huhu

fathiah said...

hahahahaha... bodoh punye mak nyah n pemandu teksi pun... hahaha

missina said...

hahaha,,kelakar,,mujur sy nurse original,,bukan maknyah,,awwwwww!,,hehe

mr. weird said...

sedeyh nye bace blog nie..huhuhu..
background music die wat sume yang sy bace jadi sedeyh..huhuuu...

wida said...

hahaha..kan dah terkena!

Nurul Ashikin said...

best entry nie! ketawa skjap!

fizah said...

hahaha...pdm muka teksi 2..sengal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...