"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Thursday, September 30, 2010

Semakan Keputusan Temu Duga Pengambilan Guru Sandaran Terlatih (GST)





Huuurrmmm tepat jam 6.33 petang tadi, datanglah SMS yg mengejutkan aku.. huhu.. Member aku htr msj tersebut dgn berbunyi "Woi Result Interview dah kluaq"... tatkala aku terbaca... sshshhhhh suasana diam, aku terus jd ketaq.. huhu rasa takut dan pelbagai rasa lagi laa.. Akhirnya aku masuk la laman ni http://apps.emoe.gov.my/egst/keptdugaogos10/. dgn mgikut arahan, sila masukkan nombor kad pengenalan anda.. rasa takut dah smpai tahap 200%.. akhirnya aku masukkan ic dan klik semakan... Dengan rasa teruja, mata terbeliak, jerit habis.. aku baca kat font yg berwarna merah KEPUTUSAN : BERJAYA..... alhamdulillah aku berjaya.. Lepas ni tggu result Penempatan pulak.. tak tau bila pulak kuar result penempatan ni.. Aritu aku mohon penempatan mengajar dgn membuat pilihan 1 kat PERAK dan pilihan 2 kat LABUAN... hurmm redha jak.. yg penting kat mana2 kita kena boleh survive... fokus tuk didik anak bangsa.. Betulkan... So kena bersiap sedia dgn dunia perguruan coz skrg ni dah pelbagai Isu Pendidikan dgn karenah muridnya dan lain-lain lagi.. Aku pun nk ucapkan thniah wat member2 UPSI yang lain yang berjaya.. Kepada yang tak berjaya boleh try isi lagi n tarikh tutup tuk online e-gst telah d lanjutkan pada 6 Oct 2010.. so buka link ini tuk isi kembali http://apps.emoe.gov.my/egst/new3/index.cfm...

Syukur Alhamdulillah...


8 comments:

aYaz said...

congratz..
slmt mengajar wat kamu..
^.^

intan said...

tahniah.. ;)

Cik Mus said...

Selamat Mengajar :)

Awangku said...

To : aYaz, intan, Cik Mus --> Thanks

Balqis said...

same la kite..BERJAYA..alhamdulillah..congrats ye!

Awangku said...

Balqis --> Thniah jugak buat kamu ya.. sama2 kita menantikan Result Penempatan pulak maybe dlm hujung bln 10 ni..

yahaya said...

tahniah kerana berjaya.kerana ada yg dah kerja x sambung kontrak yg dah tamat...

Awangku said...

Yahaya --> Thanks ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...