"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Photobucket Photobucket Photobucket

Followers

! kurasakan something...

Saturday, March 3, 2012

Jangan mencelup uncang teh lebih dari 3 minit


Teh uncang sebaiknya tidak boleh dicelupkan serta ‘direndam’ terlalu lama. Ini disebabkan adanya kandungan klorin dalam uncang kertas teh itu. Fungsinya adalah untuk melindungi kertas uncang tersebut daripada bakteria dan juga berfungsi sebagai pengawet, iaitu teh menjadi lebih tahan lama. Klorin dalam jumlah yang tinggi boleh menyebabkan banyak keburukan dan kesan negatif kepada badan manusia. Antaranya ialah kanser, mandul dan banyak lagi.

12 comments:

Ayuni said...

hm, mmg x mau celup lamer2, nnti pahit...

Shafiq said...

terima kasih atas pesanan ini..:-)

nini said...

thanks for da info...tak pernah tahu pun before this...=D

cik dila.. said...

yeke ? baru tau..saya jarang pon minum teh uncang nih. :)

Awangku Johan said...

@@Ayuni
yup betul tu.. saya pun x nk celup lama2... hihihi

Awangku Johan said...

@@Shafiq
sama2...

Awangku Johan said...

@@nini
yup sama2,,,

Awangku Johan said...

@@ cik dila..
hurmm mmg fevret saya teh uncang ni huhuh

.........cP~ said...

Selalu tinggal je dalam jug tu kalau buat. Err..

adrenalina said...

baru tahu...selama ni mmg suka rendam teh lame2...kononnya nk bagi rasa lagi sedap...

~Cik Sweety~ said...

salam..batahnya menunggu ank ani di blog..inda pndai muncul..ngaleh tggl msg d shoutbox..last2 hlg inda dpt d kesan..sibuk bnr kali ahh? bah..ani c alyn ank pkck Tuah.. ishhh..pyh bnr jua kn menguntek urg femes ani..hihi

다(da)양(yang) said...

baru aku tahu, tq for d info jugak :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...