Teh uncang sebaiknya tidak boleh dicelupkan serta ‘direndam’ terlalu lama. Ini disebabkan adanya kandungan klorin dalam uncang kertas teh itu. Fungsinya adalah untuk melindungi kertas uncang tersebut daripada bakteria dan juga berfungsi sebagai pengawet, iaitu teh menjadi lebih tahan lama. Klorin dalam jumlah yang tinggi boleh menyebabkan banyak keburukan dan kesan negatif kepada badan manusia. Antaranya ialah kanser, mandul dan banyak lagi.
Sepatah Dua Kata Dari Admin
6 years ago
12 comments:
hm, mmg x mau celup lamer2, nnti pahit...
terima kasih atas pesanan ini..:-)
thanks for da info...tak pernah tahu pun before this...=D
yeke ? baru tau..saya jarang pon minum teh uncang nih. :)
@@Ayuni
yup betul tu.. saya pun x nk celup lama2... hihihi
@@Shafiq
sama2...
@@nini
yup sama2,,,
@@ cik dila..
hurmm mmg fevret saya teh uncang ni huhuh
Selalu tinggal je dalam jug tu kalau buat. Err..
baru tahu...selama ni mmg suka rendam teh lame2...kononnya nk bagi rasa lagi sedap...
salam..batahnya menunggu ank ani di blog..inda pndai muncul..ngaleh tggl msg d shoutbox..last2 hlg inda dpt d kesan..sibuk bnr kali ahh? bah..ani c alyn ank pkck Tuah.. ishhh..pyh bnr jua kn menguntek urg femes ani..hihi
baru aku tahu, tq for d info jugak :))
Post a Comment