"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Wednesday, November 23, 2011

Trofi Yuna Ditarik Balik ???


Haaaaa…. Aku terkejut pabila trofi Yuna ditarik balik, berita ini pun aku baru dengar dari Nadi Arena di Channel 104…. Hurmm apa la perasaan beliau yer apabila sesuatu anugerah ditarik kembali oleh pihak AIM….

Sebenarnya aku pun terkejut apabila lagu Penakut ciptaan dan dendangan YUNA dijulang sebagai Lagu Terbaik pada Anugerah Industri Muzik (AIM-18) baru-baru ini… Target aku tuk Lagu Terbaik tu memang lagu Sedetik Lebih dendangan Anuar Zain… Tapi, terkejut pabila Lagu Penakut dinobatkan sebagai lagu terbaik…. Huhuhu…

Yang heran lagi boleh pulak ada kesilapan pada perkiraan sehingga lagu Penakut diumumkan lagu terbaik keseluruhan AIM-18… huhuhu… Padahal lagu Penakut sebenarnya sudah tewas kepada Lagu Sedetik Lebih dalam kategori Pop….

So, mungkinkah anugerah itu akan diserahkan kepada Anuar Zain ???? Kita nantikan jer laaaaa…

Sian kat Yuna… Harap Yuna bersabar yaaa… Macam dianiaya pulak huhuhu

12 comments:

Halimatun Sa'adiah said...

bole pulak cm2 ek??
xpatot btol pihak pganjur tu

fazzlim said...

sian yuna..sabr je la yuna...

hudahassan ^^ said...

Kesian dye . Kdg2 bnde kecik mcm slh kira mrkh tuh boleh jadik mslh besar .

Awangku Johan said...

@@ Halimatun Sa'adiah
tu la pasal... huhu sian pada yuna

Awangku Johan said...

@@fazzlim
moga yuna sntiasa ke hadapan

Awangku Johan said...

@@ hudahassan ^^
a'ah... benda2 kecik ni la yg blh jadik besaq

~Nana BamBam~ said...

patotnya sebelum bagi trofi tuh, buat la kiraan betul2, yg padahnya calon2 seperti yuna...kesian die...

HaZel said...

Kata keputusan muktamad so kalau tersilap kira markah ke hapa ke patutnya belakang tabir jer laa. Ni dah annouced baru nak bgtau ada kesilapan pulakkk... Buat malu jer.. Nampak sgt judge tak pro! :-P

HaZel said...

Kesiannya yuna... Kata keputusan muktamad, so dah diannounced, dahhh lah! Silap kira ke hapa ke balik tabir punya cerita laa... Malu aku, anugerah berprestij konon tapi judge tak pro... Kira markah pun boleh tsilap!!! Huhuhuhu...

Gen2Merah said...

kesian Yuna

Cinta Misteri said...

walaubagaimanapun Yuna tetap cool (dlm hati siapa yg tahu)

Lirik lagu PENAKUT tu pun mcm kena jer ngan kes ni;

‎"Tak semua kau rancang akan berlaku Mungkin nasib tak menyebelahi aku Entah mengapa engkau yang aku cinta Mungkin lebih baik kau ku lepas saja"

rosmina samin said...

Tak tengok AIM... btw kesian pula ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...