"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Saturday, July 16, 2011

Hari Keluarga Kelab Guru SMK Menumbok

Hari ini hingga esok aku dan rakan-rakan guru akan berada di Binsulok Beach Resort.. Ini adalah program dari Kelab Guru khas tuk guru-guru SMK Menumbok.. Yang aku guru baru ini pun join.. Lagi pun baru jer di lantik menjadi Timbalan Bendahari.. So, kutip-kutip duit laaa… haha..

Ohh ya program ini akan mengambil masa selama 2 hari 1 malam… Guru-guru yang dah berumah tangga mereka semua tinggal di chalet dengan harga RM70 – RM110.. So, saya dan guru-guru bujang yang lain yakni guru-guru bujang lelaki survive sendiri.. haha.. bawa khemah or tido dalam dewan or surau jer.. hehe jimat katakana… hahahaha…

Banyak aktiviti-aktiviti yang disediakan khas tuk guru-guru.. Antaranya perlawanan futsal guru lelaki antara guru bujang dengan guru berkahwin.. Perlawanana Bola Tampar antara guru-guru perempuan, membuat sand castle khas tuk anak-anak guru dan treasure hunt, pertandingan tarik tali di dalam air laut, aktiviti memancing, aktiviti menuntul (mencari siput/tuntul), aktiviti memasak… Haaaa aktiviti memasak ini dilakukan oleh guru-guru lelaki.. guru-guru perempuan hanya sediakan bahan-bahan jer n guru lelaki yang memasak… Hahahaha.. habis laaa.. kalau terlebih garam, or terkurang jangan bising yaaa.. diam2 jer.. redha jer dengan masakan dari air tangan guru lelaki… hahahaa…

Rasanya.. program ini akan happening coz guru-guru dapat mengukuhkan hubungan silaturrahim dengan guru-guru yang lain.. sama ada yang dah berkahwin or yang bujang…





2 comments:

ZWAN SABRI said...

ayoooooo, takutnye dengar nama skolah tuu.. mesti ramai yg suka menumbok kan? hehe..
Btw, confirm meriah punyalah hari keluarga tuu..
hari ni practice masak siap2..
esok senang sikit nak masak kat sana.. ;)

MySuaraBlog: Lelaki Gemuk Sperma Sikit

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Alhamdulillah... atas sokongan rakan blogger, cintabungablogspot is BACK to normal! Jom skodeng gambar untuk lepaskan rindu, heheheh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...