"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Tuesday, February 4, 2014

Wahai Wanita, Isteri dan Ibu Baca Ini


KONGSI : SEMPENA BULAN KESEDARAN KANSER. Ini satu mesej perkhidmatan awam dari Hospotal Kanser…

1. 56 orang wanita meninggal dunia kerana mereka menggunakan 1 pad tunggal untuk satu hari.

2. Memakai pad sepanjang hari adalah tak selamat kerana bahan kimia yang digunakan dalam tuala Ultra… yang menukarkan cecair ke gel.

3. Ia menyebabkan kanser di dalam pundi kencing dan rahim.

4. Jika masa penggunaan berpanjangan darah menjadi hijau dan kulat yang terbentuk masuk ke dalam rahim dan badan.

5. Oleh itu, sila cuba menggunakan pad yang diperbuat daripada kapas dan jika anda menggunakan pad ultra, tolong tukar dalam tempoh 5 jam sekali.

6. Tolong tidak berasa malu untuk menghantar mesej ini kepada wanita dan suami supaya mereka boleh berkongsi dengan isteri dan rakan-rakan tersayang.

7. Cuci bra setiap hari. Elakkan memakai bra berwarna hitam pada musim panas.

8. Jangan memakai bra semasa tidur.

9. Sentiasa tutup dada sepenuhnya dengan tudung atau selendang apabila berada di bawah pancaran sinaran matahari.

10. Sila guna Deodorant bukan Perspirant.

11. Hantar kepada semua wanita yang anda sayangi tanpa teragak-agak..

12. KESEDARAN itu PENTING


13. Sekadar Peringatan. Tak kira Lelaki atau Perempuan. Sebarkan untuk pengetahuan bersama

Haaaa.... Nombor Akaun CIMB dah berubah... !!!

Assalamualaikum w.b.t….

Alhamdulillah CIMB dah boleh guna sekarang…  lama juga tu nak tunggu boleh guna 31hb Januari sampai 3 Februari…  Baru-baru ini kan CIMB tengah upgrade sistem… Ada ura-ura mengatakan duit kita yang ada dalam CIMB tu kena transfer ke akaun lain… punya la aku kalut.. apa lagi aku p transfer dalam RM2500 ke akaun lain… takut duit aku hilang… hahaha




Jadi sekarang no.akaun CIMB sudah bertukar ke 10 digit berbanding 12-14 digit sebelum ini… Tapi no.akaun lama masih boleh detect lagi… J

Sesiapa yg ada CimbCliks boleh la cek kat “My Account” akan keluarlah nombor baru korang…


Harap-harap sistem CIMB lepas ini lebih cepat loading senang nak aku beli barang online… Kannnnnnnnn…. Hahahahaha… boleh la rolling money… perghh… hahahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...